Best of IDFA on Tour

Best of IDFA on Tour
Het International Documentary Festival Amsterdam beleeft dit jaar alweer haar 30 ste editie en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en best bezochte Documentaire Festival ter wereld. Van de ruim 300 documentaires die dit jaar op IDFA vertoond worden, zullen er negen bekroond worden met een van de toonaangevende IDFA Awards. Voor het programma The Best of IDFA 2017 on Tour wordt een selectie uit deze winnaars gebundeld, die vanaf januari 2018 door het land gaat reizen. We streven naar een gevarieerd programma van vier films met een totale lengte van circa vier á vijf uur. Laat je verrassen en wees getuige van de beste documentaires van 2017.

De films zijn Nederlands ondertiteld. Kaarten kosten € 25,00 of
€ 20,00 op vertoon van de VIP-kaart van de BankGiro Loterij.

Let op: Er zijn enkel kaarten verkrijgbaar voor het gehele programma van vier films.

The Other Side of Everything
Een opgesplitst appartement in Belgrado vertelt een familieverhaal en symboliseert een land in politieke onrust. Srbijanka Turajlić, een politiek activist die een grote rol speelde  in de revolutie na het opbreken van Joegoslavië, woont hier nog steeds. Dochter Mila portretteert haar in een ontroerende film die de woning nauwelijks verlaat.

Winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary 2017
Serbia, France, Qatar - 2017 - Mila Turajlic - 104 min.
Taal: Servisch

Amal
Amal is veertien jaar oud als ze tijdens de Arabische Lente naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. Met jeugdige overmoed gaat ze recht op het gevaar af. Deze coming of age-film volgt haar in de jaren die volgen, een periode waarin de onverschrokken Amal haar eigen identiteit zoekt in een land in transitie.

Openingsfilm IDFA 2017
Egypt, Lebanon, Germany, France, Norway, Denmark, Qatar - 2017 - Mohamed Siam - 83 min.
Taal: Arabisch

Piripkura
Om de paar jaar trekt Jair Candor de jungle van de Amazone in, op zoek naar de laatste overlevenden van de Piripkura. Zijn zoektocht is urgent en tragisch: alleen door te bewijzen dat de indianen nog leven, kan hun leefgebied beschermd worden. Een fascinerende en ontroerende ode aan onverzettelijkheid.

Human Right Award IDFA 2017
Brazil - 2017 - Renata Terra, Bruno Jorge, Mariana Oliva - 81 min.
Taal: Portugees

As We’re Told
Portret van de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau. Om de anonimiteit van de geïnterviewden te waarborgen, worden alle werknemers – van receptionisten tot psychologen en directeuren – nagespeeld door poppen, met talloze opzienbarende onthullingen tot gevolg. Zoals: een werkcoach helpt gemiddeld slechts tien mensen per jaar aan  een baan.

IDFA Special Jury Award for Short Documentary 2017
Sweden - 2017 - Erik Holmström, Fredrik Wenzel - 28 min.
Taal: Zweeds