De wilde stad Zaans Museum

Bezoekers van de film De wilde stad ontvangen op vertoon van de speciale actiekaart het tweede kaartje gratis in het Zaans Museum om onder meer de dierenplaatjes van ARTIS te bekijken. De actiekaart krijgt u bij aankoop van een filmkaartje voor De wilde stad.
Geldig in de maanden maart en april.
(niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen)

Beestachtige plaatjes in het Zaans Museum
Geïnspireerd geraakt door het dierenleven in de stad? Het Zaans Museum presenteert in 2018 het hele jaar de Verkade-verzamelalbums van ARTIS. In een intieme tentoonstelling zijn de originele dierenaquarellen te zien waarop de Verkade-albumplaatjes gebaseerd zijn. Aanleiding is het 180-jarig bestaan van ARTIS. Tussen 1903 en 1995 gaf Verkade 35 plaatjesalbums uit. Drie albums stonden volledig in het teken van de Amsterdamse dierentuin en zijn in 2018 afwisselend van elkaar te zien in het Zaans Museum.

De wilde stad
De wilde stad is de opvolger van De nieuwe wildernis. Deze natuurdocumentaire won in 2014 de publieksprijs op het Nederlands Film Festival. Zoals de titel al verraadt, richt regisseur Mark Verkerk zijn lens deze keer op de dieren die de drukke stad verkiezen boven de vrije natuur. De avontuurlijke straatkat Abatutu leidt ons door een kant van Amsterdam waar we vaak voorbij lopen, maar zelden bij stilstaan. Van de grachtengordel tot de Zuidas: de hoofdstad blijkt een paradijs op aarde voor dieren als reigers, vossen en valken. In deze documentaire worden onze wilde stadsgenoten op fraaie, liefdevolle en vaak komische wijze vastgelegd door een van de beste natuurfilmers van Nederland.