filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Zaans film festival - Turkse avond: Aus dem Nichts

  • drama
  • 106 min
  • Special

Deze film is op zaterdag 23 november 19.30 te zien tijdens een Turkse avond, samen met A Tale of Three Sisters, een Turks buffet van Nur Culinair en een optreden van het Mehmet Polat Trio in Café Fabriek. Tickets zijn te koop via het Zaans film festival.

In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen. Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013. Aus dem Nichts is de nieuwe film van Fatih Akin (Gegen die Wand, Auf der Anderen Seite) met in de hoofdrol Diane Kruger (Inglourious Basters). De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en staat op de shortlist voor de Oscars. Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes.

Tickets voor deze film op de speciale Turkse avond (zaterdag 23 november 19.30) zijn te koop via het Zaans film festival.

Special
Zaans film festival - Turkse avond: Aus dem Nichts

Modal Title

Any content could go in here.

×