filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Music & Movie Night: Aznavour, le regard de Charles

  • documentaire, muziek
  • 83 min
  • Special

Vooraf aan de voorstelling zal zangeres Antje Lohse, begeleid door harpiste Miriam Overlach, een aantal Franse chansons ten gehore brengen. Na de film volgt een uitgebreider concert in het café.

In 1948 kreeg Charles Aznavour een 16mm filmcamera van Edith Piaf, Het was zijn eerste camera die hij sindsdien altijd bij zich had. Tot 1982 schiet hij vele rollen vol. Het filmmateriaal is zijn persoonlijke dagboek. Aznavour filmt zijn leven, een leven als een film. Hij filmt altijd en overal. Momenten en gebeurtenissen, plaatsen waar hij optreedt, zijn vrienden, liefdes en narigheid.. Een paar maanden voor zijn dood, bekeek hij het materiaal met Marc di Domenico. En besloot er een film van te maken, zijn film.

Vooraf aan de voorstelling en na afloop in het café brengen zangeres Antje Lohse en harpiste Miriam Overlach een ode aan het Franse chanson. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun studie op het Conservatorium van Amsterdam. Naast hun eigen concertpraktijken werken ze regelmatig samen in muziektheaterproducties. Dit jaar treden ze voor het eerst op als duo met een divers repertoire, ze spelen onder andere dit programma met Franse Chansons.

Modal Title

Any content could go in here.

×