filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Paolo Conte, It's Wonderful met muziek van Giuseppe Sotera

  • documentaire
  • 101 min
  • Special

Music & Movie Night, een avond vol film en livemuziek. Vooraf aan Paolo Conte, It’s Wondeful geeft Zaans-Italiaanse muzikant Giuseppe Sotera in de zaal een ode aan de muziek van Paolo Conte. Achteraf volgt, ook in de zaal, een uitgebreider optreden. 

De Italiaanse zanger, pianist, componist en tekstschrijver Paolo Conte is al decennia lang een beroemde muzikale persoonlijkheid. Zijn muziek heeft de kracht om, net als een mooie film, verhalen te vertellen en emoties op te wekken. Hij is door de New York Times ook wel vergeleken met Tom Waits en Randy Newman. Paolo Conte. Via con me (it’s wonderful) van regisseur Giorgio Verdelli, strekt zich uit over een periode van 50 jaar en gaat over meer dan enkel muziek. De kijker wordt meegevoerd langs de meest bekende liedjes, grote concerten en niet-eerder-uitgebracht materiaal. Maar ook de vriendschappen, gedachten en reflecties van de artiest komen aan bod. Verdelli heeft voor deze film gebruik gemaakt van het rijke persoonlijke archief van Conte, waarin beelden te zien zijn van zijn internationale tours en unieke momenten die zijn bijzondere carrière hebben gevormd. De film is een voortdurende ontdekkingsreis in de buitengewone wereld van Paolo Conte.

Giuseppe Sotera, bekend gezicht van restaurant Tarantella in Wormerveer  brengt deze avond Italiaanse songs. Zijn repertoire bestaat o.a. uit evergreens van Paolo Conte, Zucchero, Cocciante en Rocco Granata. Gewapend met gitaar en zijn onvervalste Italiaanse tongval neemt hij u mee naar het land van de liefde.

Modal Title

Any content could go in here.

×