filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Belaagd ism Sociaal Wijkteam Zaanstad

  • documentaire
  • 60 min
  • Special

In samenwerking met Sociaal Wijkteam Zaanstad vertonen we Belaagd, met achteraf een panelgesprek over de film.

In de documentaire Belaagd vertelt een groot aantal vrouwen, van jong tot oud, over misplaatste grappen, handtastelijkheden, aanranding, seksuele intimidatie, verkrachting en geweld. Op straat, op het werk, bij het uitgaan of thuis. Zo werd Ambrien als tiener aangerand op zeilkamp, Akkie door een verhuizer gegrepen in de gang, Swanhilde als stagiaire belaagd door een getrouwde collega, Milou op een studentenfeest verkracht, Angelique jarenlang door haar partner vernederd en geslagen en Karin twee jaar lang belaagd door haar baas.

De vrouwen vertellen over de impact van de belaging en de angst en onvrijheid die deze veroorzaakt. Levenslang op je hoede, altijd rekening houden met gevaar. En als het je overkomt, het schuldgevoel en de schaamte om erover te praten. De vrouwen in Belaagd hebben besloten het zwijgen te doorbreken. De optelsom van hun verhalen legt een cultuur bloot waarin vrouwen vaak worden beschouwd als bezit of seksueel object, dat betast, geslagen of misbruikt mag worden.

Achteraf gaan medewerkers van 4 Sociaal Wijkteams in Zaandam, die veel met dit onderwerp en zaken als huiselijk geweld bezig zijn, in gesprek met elkaar en de zaal om de kennis te vergroten en de huidige aanpak van het wijkteam te bespreken.

Modal Title

Any content could go in here.

×