filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Benefietvoorstelling: Snow and the Bear

  • drama
  • 93 min
  • Special

Speciale Benefietvertoning van deze Turkse film. Onze opbrengst van deze vertoning gaat naar Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

In een afgelegen landelijke regio tijdens een schijnbaar eindeloze winter in een van de oostelijke provincies van Turkije, wordt een jonge en zelfverzekerde verpleegster uit de hoofdstad Aslı (Merve Dizdar) aangesteld. Wegen naar buiten zijn geblokkeerd en terwijl de toenemende neerslag de bevolking steeds meer van buitenaf scheidt, beginnen er verhalen de ronde te doen over beren die uit de winterslaap komen en de stad binnendringen. Op een lange en sombere nacht verdwijnt Hasan (Erkan Bektaş) - een lokale bewoner die bekend staat om zijn dronkenschap, ontrouw en onrust - plotseling, waardoor de geruchtenmolen van de stad verder wordt aangewakkerd. Sommigen geloven dat Hasan is opgegeten door een beer, terwijl anderen met hun vinger wijzen naar Samet (Saygın Soysal), die onlangs ruzie had met de vermiste partij. Al snel volgt de klopjacht en wordt Aslı begraven in een lawine van lokale politiek en machtsdynamiek. Ze is in theorie een objectieve waarnemer, behalve natuurlijk dat ze ook een vrouw is. Ze kan het zich niet veroorloven om te doen alsof een van hen onschuldig is. Geconfronteerd met het onbekende, moet ze in zichzelf reiken om te ontdekken of ze heeft wat nodig is om dergelijke omstandigheden te overleven.

Snow and the Bear ging in première op het Toronto International Film Festival en won al zeven verschillende prijzen op meerdere Turkse filmfestivals.

Special
How to Blow Up a Pipeline

Modal Title

Any content could go in here.

×