filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Oscardag: Marcel the Shell with Shoes On

  • animatie, komedie, drama
  • 91 min
  • Special

In de nacht van 13 maart worden voor de 95ste keer de Academy Awards (Oscars) uitgereikt in Los Angeles. Speciaal in dit kader vertonen wij op zaterdag 11 maart bijna de gehele dag films die dit jaar genomineerd zijn. Marcel the Shell with Shoes On is genomineerd voor 1 Oscar in de categorie Beste animatiefilm. De film is Engels gesproken zonder ondertiteling.

Wanneer beginnend filmmaker Dean (schrijver-regisseur Dean Fleischer Camp) in een Airbnb gaat wonen, ontdekt hij al snel dat hij niet alleen is. Marcel (stem van Jenny Slate), een klein, schattig schelpje, is zijn nieuwe huisgenoot die met zijn oma Connie (Isabella Rossellini) en hun huisdier Alan al langer in het huis woont. Ooit waren Marcel en Connie deel van een grote groep van schelpen, maar na een mysterieus drama zijn ze als enigen achtergebleven. Dean voelt zich meteen verbonden met zijn nieuwe vrienden en maakt hen het onderwerp van een documentaire, waarbij Marcel in korte tijd enorm populair wordt op het internet en zijn leven voorgoed verandert. Maar is het genoeg om zijn lang verloren familie weer terug te vinden?

Marcel the Shell with Shoes On is gebaseerd op Dean Fleischer Camp en Jenny Slate’s populaire korte films en succesvolle boeken. 

Special
Toen we van de Duitsers verloren

Modal Title

Any content could go in here.

×