filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Alles naar de Hemel - Tg. Winterberg

  • cineater
  • 70 min
  • Special

Cineater: een film in een theatrale omgeving. Alles naar de Hemel is een inventieve en fascinerende achtbaan van emoties, over het maken van een onmogelijke keuze tussen leven en dood en de onmenselijke zoektocht die daaraan voorafgaat. Theatermaker Marlyn Coetsier van de Zaanse theatergroep Winterberg is aanwezig voor een nagesprek over de film en het theaterstuk.

Een zwangere vrouw staat op Centraal Station. Haar telefoon gaat. Slecht nieuws. Uit de testuitslagen is gebleken dat het kindje dat in haar groeit een onoverkomelijke afwijking heeft.  Dan zakt ze keihard door de roze wolk en belandt samen met haar man in een surrealistische tussenwereld. Daar start hun zoektocht naar een antwoord op een onmogelijk dilemma: in welke wereld is hun kindje beter af, die van de levenden of van de doden?

Deze wonderlijke wereld, geschapen door magische poppen, muziek, stop-motion animatie en klei, laat de aanstaande ouders te rade gaan bij zichzelf. Een parade van kafkaëske personages, prognoses en meningen trekt aan hen voorbij. De echoscopist verklaart, de arts voert de druk op.  De ouders gaan in gesprek met hun ongeboren kindje en de Tijd die zich afvraagt ‘of ze het al weten’. Tot de uiteindelijke keuze volgt. Een keuze uit liefde.

Gebaseerd op een autobiografisch gegeven creëerden de makers van Tg. Winterberg een theatrale verfilming over de onmogelijke keuze waar ouders voor staan op het moment dat er een onoverkomelijke afwijking is aangetroffen je ongeboren kindje.

“Alles naar de Hemel geeft dilemma’s over de waarde van ongeboren leven fraai stem” ★★★★ NRC

 

Modal Title

Any content could go in here.

×