filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Bodemdierendagen: Onder het Maaiveld Junior

  • familiefilm, kinderfilm
  • 70 min
  • Special

In verband met de Bodemdierendagen, de nationale actieweek voor de natuur, vertonen we tussen 27 september en 8 oktober driemaal Onder het Maaiveld Junior. Met speciale video-introductie van TV-boswachter Ruben en voorleesvideo De Regenmaker, voorgelezen door onder andere Frank Lammers en Meester Sander. Alle bezoekers ontvangen een exemplaar van het boekje De Regenmaker, en een NIOO bodemzoekkaart.

Wist je dat er in een handje grond meer bodemdiertjes leven dan dat er mensen op de aarde wonen? Meer dan acht miljard dus! De film Onder het Maaiveld junior neemt je mee op een ondergrondse reis naar allemaal beestjes die je nog nooit gezien hebt. Het bodemleven speelt een ontzettend belangrijke rol in alles wat groeit en bloeit op onze aarde. En het bijzondere is dat je die kleine beestjes ook bij jou in de buurt de bodem gezond houden. Na het zien van de film kijk je op een totaal andere manier naar je eigen omgeving en krijg je zin om zelf aan te slag te gaan. Tegels uit de tuin wippen en de natuur een handje helpen.

Let op: dit is de versie van de gelijknamige documentaire gemaakt voor kinderen. De documentaire voor volwassenen draait een laatste keer op 22 mei, de Internationale Dag van de Biodiversiteit, klik hier voor tickets. 

Special
Film & Psychologie: Als de nacht maar niet valt met nagesprek

Modal Title

Any content could go in here.

×