filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

India Day: Sir

  • drama
  • 99 min
  • Special

India Day Zaanstad is een evenement voor de Zaanstreek, om mensen te verbinden, vanuit de Indiase gastvrijheid en kleurrijke cultuur. Dit jaar is het thema ‘Sari,’ de Indiase kleurrijke elegante vrouwelijke kledij, om aandacht te schenken voor de kracht van de vrouwen in India, de rijkdom van een kleurrijke cultuur, en de veranderingen hieraan gerelateerd. Bij de film Sir verzorgt het Zaanse Tweede Kamerlid Songül Mutluer een inleiding.

De jonge weduwe Ratna werkt als huishoudster bij Ashwin, een zoon van een rijke familie uit Mumbai. Op het eerste gezicht lijkt het leven van Ashwin perfect, maar al snel blijkt dat hij niet het leven leidt dat hij zelf zou willen. De koppige Ratna laat zich daarentegen niet weerhouden door haar achtergrond en omgeving. Ze blijft hopen en hard werken voor een betere toekomst. Terwijl hun werelden samenkomen en de aantrekkingskracht tussen de twee overduidelijk is, lijkt een gelijkwaardig leven samen echter niet tot de mogelijkheden te behoren.

Deze vertoning is in samenwerking met het Indian Light Foundation en wordt ingeleid door het Zaanse Tweede Kamerlid Songül Mutluer. Op zodag 28 mei zijn er de gehele dag activiteiten in De Flux.Op zodag 28 mei zijn er de gehele dag activiteiten in De Flux.

Modal Title

Any content could go in here.

×