filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Film op de Sluis: Cesária Évora

  • documentaire
  • 95 min
  • Special

Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar, keert op woensdagavond 30 augustus de gratis openluchtvertoning terug. Ook deze keer weer op de Wilhelminasluis in het (zomer)zonnetje. Cesária Évora, over de gelijknamige Kaapverdische zangeres, is de film die deze avond te zien is. Met nooit eerder vertoonde beelden van het leven van de Barefoot Diva (1941-2011), die door blootsvoets op te treden nooit haar arme afkomst vergat. Een zangeres met een diep-melancholieke stem. 

Wereldberoemde performer Cesária Évora in een nieuwe en intieme documentaire. Met nooit eerder vertoonde beelden en inzichten in het leven van de zanger, volgt de film de strijd en het succes van de Barefoot Diva. Haar stem bracht haar van armoede naar sterrendom, maar haar enige droom was om vrij te zijn.

Vanaf 20.00 uur is publiek welkom voor een drankje en een muziekje op de Westkade, om 21.00 uur start de hoofdfilm. Toegang is gratis, echter is er beperkte capaciteit. Er kan geen ticket worden gekocht of gereserveerd dus kom op tijd, VOL=VOL!

Special
Songs of Earth

Modal Title

Any content could go in here.

×