filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Zaans Anatolië Filmfestival: Aden met nagesprek

  • drama, thriller
  • 97 min
  • Special

In het weekend van 18 en 19 november organiseren we in samenwerking met Stichting DIDF Zaanstad het allereerste Zaans Anatolië Filmfestival. We vertonen vier films met verhalen die zich afspelen op het Anatolische schiereiland waarin verschillende groepen en culturen samenkomen. Deze voorstelling is uitverkocht. Er zijn nog wel kaarten beschikbaar voor de voorstelling van 15.50 uur in zaal 2, deze is echter zonder nagesprek.

Aras en Marba zijn gevlucht voor de oorlog. Ze beginnen aan een reis met de droom van een nieuw leven zonder honger en ellende. Op het moment dat al hun hoop verloren is, vinden ze een boerderij die eruit ziet als een scène uit de hemel. Ze verbergen het feit dat ze getrouwd zijn en benaderen het huis. Hoewel de eigenaars Libak en Pukay aarzelen, accepteren ze hen in hun huis. Wat echter volgt is een tweezijdig onbehagen.

Deze film is Turks gesproken en Engels ondertiteld. In tegenstelling tot eerder bericht zal er geen pauze zijn en volgt direct na de film een uitgebreid nagesprek met de speciaal naar Zaandam afgereisde regisseur Baris Atay. Dit gesprek zal vertaald worden naar het Nederlands.

Modal Title

Any content could go in here.

×