filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Le Pot-au-Feu met kerstwijn-proeverij

  • drama
  • 135 min
  • Special

Deze voorstelling én proeverij is uitverkocht. Le pot-au-feu draait nog wel veel vaker regulier. Geen idee wat je moet koken deze kerst? Of wat je daarbij zal drinken? Dat komt mooi uit! Ter inspiratie is er in Café Fabriek een kerst wijnproeverij onder bezielde leiding van Zaandammer Ed Carper (vinoloog van het jaar 2020). Ed neemt je vanaf 15.00 uur mee in de wondere wereld van wijnen en laat 12 heerlijke wijntjes de revue passeren. De middag wordt om 17.00 uur afgesloten met de smakelijke Franse film Le-Pot-au-Feu, over een romance tussen gerechten en wijnen in de Franse keuken. Een ticket is inclusief film én proeverij.

Zintuigelijke film van regisseur Trần Anh Hùng die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Frankrijk en gaat over de ontluikende romance tussen de kokkin Eugenie (Juliette Binoche) en de fijnproever Dodin (Benoit Magimel). Geïnspireerd door een roman uit 1924, verkent de film de wereld van de Franse gastronomie in 1885.

Mocht je verliefd worden op één van de (betaalbare/vegan/rode/witte/tongstrelende) wijnen, dan kan je ze meteen bij Ed Carper bestellen voor bij je kerstdiner.

14.30 uur inloop
15.00 uur kerst wijnproeverij
17.00 uur film Le Pot-au-Feu

Modal Title

Any content could go in here.

×