filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

The Best of IDFA on Tour 2024

  • documentaire
  • 294 min
  • Special

Vier prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2023 zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Alle films zijn Nederlands ondertiteld. Op vertoon van een ticket van The Best of IDFA on Tour krijgt u op 3 februari, na afloop van het programma, 10% korting op een diner in Café Fabriek. We raden u aan hiervoor te reserveren.

1489 - (Armenië, 76 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Film
Als haar broer vermist raakt tijdens het Armeens-Azerbeidzjaanse conflict, besluit Shoghakat de zoektocht en het emotionele proces van haarzelf en haar ouders te filmen – ook op momenten waarop anderen de camera misschien hadden neergelegd.

PAUZE 30 MINUTEN

Life is Beautiful - (Noorwegen/Palestina, 90 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Directing 
Tijdens een uitwisseling zit de jonge Palestijnse filmmaker Mohamed Jabaly ‘vast’ bij zijn gastgezin in de Noorse stad Tromsø: de grenzen van Gaza zijn dicht. Zijn strijd voor een werkvergunning brengt de hechte gemeenschap in actie.

Sister of Mine - (Polen, 30 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Youth Documentary (13 jaar en ouder)
De jonge filmmaker Mariusz Rusiński richt zijn camera op zijn wanhopige ouders en zijn aan drugs verslaafde zeventienjarige zusje Zuzia. Hoe heeft het zover kunnen komen? En wat is zijn rol in de verziekte familiedynamiek?

PAUZE 15 MINUTEN

Queendom - (Frankrijk/USA, 98 mins) – Nummer 3 in de Audience Favorites
Geboren en getogen in Magadan, een om zijn goelag-verleden beruchte stad in het uiterste oosten van Rusland, paart de 21-jarige non-binaire Gena radicale performancekunst aan activisme. Met gevaar voor eigen leven.

Modal Title

Any content could go in here.

×