filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Music & Movie Night: Mutiny in Heaven - The Birthday Party

  • documentaire, muziek
  • 98 min
  • Special

Een Music & Movie Night gewijd aan Nick Cave en zijn eerste band, Mutiny In Heaven. Een spannend en intrigerend verhaal over epische strijd, artistiek genie en totale disfunctionaliteit. Na een kort voorprogramma in de zaal geeft de Amsterdamse stringband Nasty Loose Precision na de film in het café een muzikale ode aan het oeuvre van Nick Cave.

Nick Cave is door de jaren heen gerijpt als een goede wijn, waardoor zijn iconische status als ongeëvenaarde artiest en songwriter enorm is. In de opwindende nieuwe film Mutiny In Heaven bieden Nick en zijn eerste band, The Birthday Party, een ongefilterde, intieme en meeslepende verkenning van de invloedrijke postpunkgroep die hem naar het wereldtoneel katapulteerde. De film, exclusief verteld door de oorspronkelijke bandleden, duikt diep in de psyche van de band en beschrijft hoe Nick Cave en zijn schoolvrienden het publiek opschrikten met hun confronterende optredens, oergeschreeuw, gothic horror en anarchistische levensstijl. Met nooit eerder vertoonde persoonlijke beelden van bandleden, dynamische animaties en adembenemende concertfragmenten, biedt de film een zweterige, opwindende blik vanaf de eerste rij bij een van de meest legendarische live-acts. “Voorbestemd om meteen een documentaireklassieker te worden”.

De Amsterdamse stringband Nasty Loose Precision sleutelt continu aan het genre Americana. In hun gereedschapskist zitten onder meer een fiddle, contrabas, mandoline, banjo, gitaar en hun meerstemmige samenzang. Donderdag 15 februari speelt Nasty Loose Precision na afloop van de vertoning van Mutiny in Heaven: The Birthday Party in Café Fabriek. Verwacht ruwe rock, murder ballads, liederlijke liederen en al het andersoortige repertoire.

Modal Title

Any content could go in here.

×