filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

St. Patricks Day: The Commitments

  • drama, komedie, muziek
  • 118 min
  • Special

St. Patricks Day vieren we dit jaar in De Fabriek met een speciale eenmalige vertoning van de Ierse muziekklassieker The Commitments. Vooraf aan de film, tussen 16.00 en 17.00 uur, kunt u in Café Fabriek genieten van een optreden van de Amsterdamse stringband Nasty Loose Precision. Uiteraard serveert het café daar een Guinness bij. Sláinte!

Jimmy Rabbitte is een man met een droom... soulmuziek naar Dublin halen. Wanneer zijn vrienden Derek en Outspan hem als manager voor hun feestband vragen, gaat hij akkoord, maar alleen op zijn voorwaarden. Hij zet een advertentie in de plaatselijke krant waarin simpelweg staat: "Heb je soul" Zo ja: de Hardst Werkende Band van de Wereld is op zoek naar jou! En zo werd de band The Commitments geboren. De bekroonde film van Alan Parker, over het wel en wee van een soulband in Dublin, veroverde stormenderhand de wereld, werd een kaskraker van de bovenste plank, kreeg jubelende kritieken en leverde de meest opwindende nieuwe talenten sinds jaren op.

Wie gekleed gaat in íets groens op 17 maart (Iers groen, geen lime, turqoise of militair groen) betaalt die dag aan de kassa slechts € 7,50 toegang tot de film!

Modal Title

Any content could go in here.

×