filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Music & Movie Night: The Stones and Brian Jones

  • documentaire
  • 93 min
  • Special

Deze Music & Movie Night is uitverkocht! Op 30 mei staat de volgende editie gepland bij de film They Shot the Piano Player. Ook is The Stones and Brian Jones nog regulier te zien, én vertonen we op 28 mei eenmalig de FabrieksKlassieker: Gimme Shelter. Speciaal voor The Rolling Stones komen The Surphonics weer een avond bij elkaar, met als toevoeging gitarist Jeroen Schipper. Vooraf aan de film spelen ze in de zaal akoestisch een nummer, met een uitgebreider optreden achteraf in Café Fabriek.

Op 14-jarige leeftijd ontmoette regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was als één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962 op het hoogtepunt van zijn succes, met de wereld aan zijn voeten. In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht tot 1969, waarin Brian Jones de band moest verlaten. Kort daarna verdronk hij in zijn zwembad. Aan de hand van onthullende interviews met alle hoofdrolspelers en voor het eerst vrij gegeven archiefbeelden onderzoekt de gerenommeerde filmmaker in The Stones and Brian Jones hoe het creatieve muzikale genie Brian Jones verdween in de schaduw van de geschiedenis.

Ter ere van de release van deze documentaire brengen we ook de legendarische concertregistratie Gimme Shelter terug naar ons doek!

Special
FabrieksKlassieker: Gimme Shelter

Tijden & tickets

Modal Title

Any content could go in here.

×