filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

The Sweet East

  • drama
  • 104 min

The Sweet East is een absurde en humoristische roadmovie met betoverende personages, een eclectische soundtrack en bizarre plotwendingen. De filmmaker schept een wereld vol cinefiele verwijzingen en scherpe satire en belicht zo de absurditeiten van het hedendaagse Amerika.

Middelbare scholiere Lillian, gespeeld door Talia Ryder (Never Rarely Sometimes Always), is een engelachtige maar passieve scholiere die zich verveelt tijdens haar schoolreis naar Washington D.C. Wanneer ze afgezonderd raakt van haar groep, gaat ze zelf op verkenning en begint een roadtrip langs de steden en bossen van de oostkust van de Verenigde Staten. Gescheiden van haar klasgenoten tuimelt ze als een "Alice in Wonderland" in een absurdistisch hol, waar ze mensen uit verschillende subculturen ontmoet: neonazi's, Qanon-supporters en hipster filmmakers. Maar onbevangen en onbevreesd als ze is, weet Lilian zich steeds weer uit benauwde situaties te redden.

De cast bestaat naast Talia Ryder - die ook het openingsnummer inzong - uit een groot aantal getalenteerde acteurs waaronder Earl Cave (The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry), Ayo Edebiri (The Bear, TV) Jacob Elordi (Priscilla) en Simon Rex (Red Rocket). De film had vorig jaar zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes en sleepte daarna op verschillende internationale festivals al heel wat prijzen in de wacht.

Tijden & tickets

Vrijdag 10 mei
Zaterdag 11 mei
Zondag 12 mei
Woensdag 15 mei

Modal Title

Any content could go in here.

×