filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Jazz in de winkel - Night Bird Song

  • muziek, documentaire
  • 89 min
  • Special

Op zaterdag 30 november: Jazz in de winkel door heel Zaandam. De Fabriek doet mee met muziek in het café en een filmprogramma. Het festival passepartout geeft recht op toegang tot alle drie de films (zolang er plaatsen zijn), maar het is ook mogelijk losse tickets te kopen. Hierbij geldt 1e ticket € 9,75, 2e of 3e ticket slechts € 5,00.

Ruim twintig jaar geleden (1998) overleed jazzsaxofonist/fluitist Thomas Chapin aan leukemie, amper 40 jaar oud. Hij was een virtuoos die zich vooral in trio liet opmerken in de jaren 90 in de New Yorkse downtown jazzscene. Maar daarvoor schitterde hij al in de band van Lionel Hampton en stak heel wat op van Jackie McLean en Roland Kirk. Chapin blies zoals Kirk tegelijk op alt- en sopraansax, was een uitmuntend fluitist en een begenadigd componist, eveneens een inspirerend en overweldigend performer, die bovendien een perfecte match vond tussen mainstream en avant-garde.

Deze film van Stephanie J. Castillo geeft naast het legendarische trioconcert op JVC Newport Jazzfestival 1995 een degelijk inzicht in alle facetten van Thomas Chapins uitzonderlijk talent.

Let op! Deze film is Engels gesproken, niet ondertiteld!

Kijk voor meer info en het gehele programma van dit jazz festival op de website van Jazz in de winkel.

Modal Title

Any content could go in here.

×