filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

The Best of IDFA on Tour 2019 – 2020

  • documentaire
  • 300 min
  • Special

The Best of IDFA on Tour is een dagprogramma met prijswinnaars en festivalfavorieten van IDFA 2019 dat vanaf 16 januari 2020 langs filmtheaters door Nederland reist. In De Fabriek op zaterdag 18 januari te zien! Totale lengte van het programma is 278 minuten (pauzes niet meegerekend).

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:


13:45

In a Whisper (Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Cuba - 2019 – Heidi Hassan, Patricia Pérez Fernández – 80 min.)

Winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary

De Cubaanse hartsvriendinnen Patricia en Heidi verliezen elkaar uit het oog wanneer ze allebei naar Europa vertrekken. Jaren later sturen ze elkaar videobrieven. Fraai vormgegeven, gevoelig en openhartig verslag van twee opgebroken levens.

 

Pauze

 

15.30

Sunless Shadows (Iran, Noorwegen - 2019 - Mehrdad Oskouei - 74 min.)

Openingsfilm en IDFA Award voor beste regie

Een beeld van het leven in een Iraanse jeugdgevangenis, waar een groep minderjarige meisjes hun straf uitzit voor de moord op een mannelijk familielid. Wanneer ze alleen zijn met de camera delen ze hun gedachten, gevoelens en twijfels.

 

Voorspel (Nederland- 2019 - Anne van Campenhout - 15 min.)

Special Mention in de IDFA Competition voor Kids & Docs

In deze ontwapenende documentaire worden tweedeklassers gevolgd tijdens de lessen seksuele voorlichting. Hun gezichten gloeien van gêne en nieuwsgierigheid, maar wat gaat er precies in hun hoofd om? 

 

Pauze

 

17.15

Collective (Roemenië, Luxemburg - 2019 - Alexander Nanau - 109 min.)

Een van de absolute publieksfavorieten

In deze explosieve politieke thriller onderzoekt filmmaker Alexander Nanau op briljante wijze de gevolgen van een verschrikkelijke brand in nachtclub Colectiv in Boekarest. Door zijn vasthoudendheid onthult hij stukje bij beetje de diepgaande corruptie waar zijn land onder te lijden heeft. 

 

Tickets voor het gehele programma van vier films kosten €27,50, FilmFans betalen slechts €25,00. Houders van een BankGiroLoterij VIP kaart betalen op vertoon van hun pasje aan de kassa slechts €22,00 (per VIP kaart max twee tickets). Het is niet mogelijk kaarten voor afzonderlijke films te kopen, enkel voor het gehele programma. Er zullen twee pauzes in het programma plaatsvinden. Alle films zijn Nederlands ondertiteld. 

Modal Title

Any content could go in here.

×