filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Zaanse Pophistorie Live 70s

  • 120 min
  • Special

Op 13 april staat De Fabriek in het teken van de tweede periode uit de Zaanse pophistorie; van de jaren 70 tot de punkrage. 

Opnieuw zal in het café de verhalenbank van het Zaans Museum plaatsvinden van 14:00 uur tot 15:30 uur. In het Verhalencafé van het Zaans Museum gaan de Verhalenhalers in gesprek om jouw muziekherinnering uit de Zaanstreek op te tekenen: ‘Wat was jouw eerste singeltje van een Zaanse band? En welk concert in de streek heeft indruk op je gemaakt? Dus neem je singeltje, poster, T-shirt of handtekening mee naar het Pophistorie Verhalencafé. De verzamelde verhalen worden na afloop van het verhalencafé gepubliceerd op de website van de Zaanse Verhalenbank.

Om 15.30 uur start het zaalprogramma met opnieuw een film bestaande uit exclusieve clips en beelden uit de jaren 70. Direct aansluitend aan de film volgt in de zaal een talkshow met vier Zaanse coryfeeën uit deze periode. De volgende gasten nemen plaats op het podium: Lucy Koelemeijer, Michiel Pos, Ruud Wassenaar en Jaap Booij.

Als aandenken krijgen alle bezoekers met een toegangsbewijs voor het zaalprogramma opnieuw een exclusieve CD met bijzondere liedjes: het album ‘Zaanse Popmuziek  - De Jaren Zeventig’. Deze CD wordt alleen op de middag zelf verstrekt. Een extra reden om te komen! 

Modal Title

Any content could go in here.

×