I.v.m. de Corona-maatregelen zijn wij t/m in ieder geval 28 april gesloten. Een deel van onze films kun je thuis kijken via onze online filmzaal Picl.

filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Platform aan de Zaan: Push met forumdiscussie

  • documentaire
  • 92 min
  • Special

In samenwerking met Platform aan de Zaan wordt de documentaire Push wordt voorafgegaan door een forumdiscussie. Entree voor documentaire + het voorgesprek is gratis, maar let op! Kaarten moeten gereserveerd via de website van Platform aan de Zaan. LET OP! Deze voorstelling zit al helemaal vol.

Zaankanters zijn eigenzinnige burgers die trots zijn op hun dorp en historie. Maar bestaan ‘wij Zaankanters’ nog wel over tien jaar? Of laten we ons als oorspronkelijke bewoners uitkopen door durfkapitalisten, speculanten en huisjesmelkers? Ook Zaanstad heeft de afgelopen jaren de huur en prijzen van vastgoed enorm zien stijgen. Kunnen we daar samen iets tegen doen?

Ter inspiratie vertonen we de documentaire Push. In veel grote steden is gentrificatie een fataal fenomeen: een voormalige rotwijk wordt een topbuurt, waarna de oorspronkelijke bewoners geleidelijk worden verdreven door stijgende woningprijzen. Zijn het alleen de nieuwe, rijke bewoners die de prijzen opdrijven of is er meer aan de hand? Filmmaker Fredrik Gertten volgt Leilani Farha, huisvestingsgezant voor de Verenigde Naties, in haar onderzoek naar de mistige wereld van durfkapitalisten, speculanten en huisjesmelkers.

Een film van Fredik Gertten | Zweden, 2019, 92 minuten

Entree voor documentaire + het voorgesprek is gratis, maar let op! Kaarten moeten gereserveerd via de website van Platform aan de Zaan: www.platformaandezaan.nl

Modal Title

Any content could go in here.

×