filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Oerbossen en Zaanse bomen - Bomenweek: Wood Wide Web

  • 50 min
  • Special

Deze film is voor nu helaas geannuleerd, maar wordt mogelijk op een later moment ingehaald. Meer info volgt...

Entree is gratis, maar let op! Kaarten moeten gereserveerd worden via de online kaart'verkoop' hiernaast. Wees op tijd want er is maar een gelimiteerd aantal plaatsen.

Gaan we nog wel goed om met de bomen in onze omgeving? In een verdichtend Zaanstad eisen ook speelvoorzieningen, woningen en parkeerplaatsen de schaarse ruimte op. Op de Nationale Boomfeestdag 2020 presenteren we samen met Gemeente Zaanstad de documentaire Wood Wide Web, een eerbetoon aan de intelligentie van de oerbossen en een oproep tot de herwaardering van bomen in tijden van klimaatverandering. Jos Koppen, visiespecialist groen, geeft na afloop een inkijkje in het Bomenbeleid van Gemeente Zaanstad.

Wood Wide Web

Bossen maken de aarde en het klimaat leefbaar en stimuleren biodiversiteit. Toch blijven we ze op grote schaal kappen: vorig jaar nog twaalf miljoen hectare bos. Hoe gaan we om met onze oeroude bomen, en kan dat niet anders? In deze 50 minuten durende documentaire staat de oeroude intelligentie van bomen en bossen centraal.

Een film van Tomas Kaan | Nederland, 2019, 50 minuten

Modal Title

Any content could go in here.

×