filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Best of Ambacht in Beeld: Carving the Divine

  • documentaire
  • 53 min
  • Special

Op zondag 11 oktober Best of Ambacht in Beeld: Carving the Divine. Na afloop volgt een uitgebreid nagesprek.

Een unieke en intieme documentaire over het leven en artistieke proces van hedendaagse Busshi, een 1400 jaar oude ambachtelijke wijze van houtbewerking van Boeddhabeelden. Na de vertoning is er een Q&A met de Amsterdamse Dave van Gompel, meester in Japans lakwerk, die zijn vijfjarige opleiding in Japan heeft gevolgd. Daarnaast gaan we in gesprek met de Zaanse Amber Rijcken, initiator van ‘Master of Making’ die haar atelier heeft in Maakgemeenschap De Hoop.

www.carvingthedivine.com

Let op: deze film is Japans gesproken, Engels ondertiteld!

Als voorfilm vertonen we Table #6, een verstilde film van Daan Simons en Gonzalo Fernandez, waarin het maakproces van een tafel, met Japanse houtverbindingen, centraal staat.

Regie: Daan Simons & Gonzalo Fernandez | Nederland, 2020, 23 minuten

Na vertoning van Carving the Divine is er een Q&A met de Amsterdamse Dave van Gompel, meester in Japans lakwerk, die zijn vijfjarige opleiding in Japan heeft gevolgd. Daarnaast gaan we ook in gesprek met de Zaanse Amber Rijcken. Zij studeerde aan de kunstacademie in Gent en besloot voor haar master een eigen opleiding te starten “Master of Making”, waarin ze zelf zowel directeur als enige student is. Met haar spreken we over dit initiatief, het belang van spel en ambacht, en ook over Maakgemeenschap De Hoop in Zaandam, waar ze haar atelier heeft gebouwd.

www.masterofmaking.com

Credits foto's en stills: Bisyamontenzou. Work by Koun Seki

 

Special
Best of Ambacht in Beeld: Carving the Divine

Modal Title

Any content could go in here.

×