filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

De LeesFabriek: If Beale Street Could Talk

  • 120 min
  • Special

De Fabriek start met een nieuwe maandelijkse reeks: De LeesFabriek. Elke maand staat een recente boekverfilming of een anderszins aan literatuur verwante film centraal, met telkens de vraag: wat is de relatie tussen boek en film? Inleidingen komen van filmjournalist en Zaankanter Alexander Zwart (De Filmkrant).

De films in De LeesFabriek zijn afhankelijk van het recente aanbod. Als eerste in de reeks vertonen we If Beale Street Could Talk, naar het boek van James Baldwin.

Een meeslepend, romantisch drama van de regisseur van Oscarwinnaar Moonlight; gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers (Kiki Layne) en Alonzo ‘Fonny’ Hunt (Stephan James). Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny. If Beale Street Could Talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint.                        

Modal Title

Any content could go in here.

×