filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Ganz: How I Lost My Beetle

  • documentaire
  • 85 min

Het verhaal van Josef Ganz, de Joodse ingenieur achter Hitlers Volkswagen die verbannen door de nazi’s roemloos stierf in Australië. Zijn biograaf en familieleden proberen zijn nalatenschap bekend te maken en letterlijk weer op de weg te krijgen.

Josef Ganz, auto-ingenieur en redacteur van het vaktijdschrift Motor-Kritik, verraste Duitsland toen hij in 1932 in een revolutionaire kleine auto verscheen. Het was zijn droom: een lichte en wendbare auto die iedereen zich kan permitteren. Hitler, net aan de macht, deelde zijn droom. Alleen was er in Hitlers Duitsland geen plek voor de Joodse uitvinder Ganz. Dit is het verhaal van de man wiens ontwerpen en ideeën leidden tot de uitvinding van de Volkswagen Kever, maar die uiteindelijk alles kwijtraakte. In de film brengen Ganz’ familie en bewonderaars zijn verloren erfgoed weer tot leven.

Een exclusieve actie voor alle Keverliefhebbers van Nederland. Hoe werkt het? Heel simpel! Op vertoon van een selfie met een Volkskwagen Kever krijg je op 5 mei aan de kassa het tweede bioscoopkaartje gratis!

Kijk ook op de website van deze documentaire voor exclusieve foto's van andere bezoekers, om jouw eigen verhaal te delen en meer! 

Modal Title

Any content could go in here.

×