filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Judas and the Black Messiah

  • drama
  • 127 min

FBI-informant William O’Neal infiltreert in de Black Panther Party van Illinois met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton, in de gaten te houden. Oscarwinnaar Beste Mannelijke Bijrol (Daniel Kaluuya).

FBI-informant William O’Neal (LaKeith Stanfield) infiltreert in de Black Panther Party van Illinois met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton (Daniel Kaluuya), in de gaten te houden. Beroepscrimineel O’Neal schept er genoegen in om niet alleen de Black Panthers om de tuin te leiden, maar ook zijn contactpersoon, FBI-agent Roy Mitchell (Jesse Plemons). Terwijl zijn politieke invloed toeneemt, wordt Hampton verliefd op mede-revolutionair Deborah Johnson (Dominique Fishback). Ondertussen worstelt O’Neal met zijn geweten. Zal hij partij kiezen voor de goede kant, of zal hij Hampton en de Black Panthers verraden, zoals hem wordt opgedragen door FBI-directeur J. Edgar Hoover (Martin Sheen)?

Judas and the Black Messiah is geïnspireerd op echte gebeurtenissen en werd geregisseerd door Shaka King, die daarmee zijn studiospeelfilm-regiedebuut maakte.

Modal Title

Any content could go in here.

×