filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Mirai met cursus en inleiding

  • animatie
  • 105 min
  • Special

Op donderdag 23 mei, de eerste avond dat we Mirai vertonen, wordt de film om 19.30 voorafgegaan door een introductiecursus mangatekenen door Fluxus-docente Tsira. Roderick Leeuwenhart; Japankenner, schrijver van jeugdboekenreeks Pindakaas en Sushi en uitgever van manga van Nederlandse bodem geeft vervolgens om 20.30 een inleiding bij Mirai en vooral over de ten onrechte buiten Japan onderbelichte regisseur Mamoru Hosoda. Wat ons betreft mag Ghibli’s Miyazaki nu écht met pensioen!

Mirai (Oscarnominatie Beste Animatiefilm) is een hartverwarmende animatiefilm van Mamoru Hosoda (The Girld who Leapt Through Time, The Boy and the Beast), waarin een 4-jarige jongen een magische reis maakt, dat de grenzen van tijd en ruimte overstijgt. Wanneer de 4-jarige Kun zijn pasgeboren zusje Mirai ontmoet, is hij in eerste instantie dolbij met haar komst. Maar als de aandacht van zijn ouders steeds meer naar Mirai gaat, voelt Kun zich al snel buitengesloten en boos. Plots ontdekt hij een magische tijdreispoort in zijn achtertuin. Hij wordt meegenomen op een avontuur door de tijd en ontmoet verschillende familieleden uit het verleden en de toekomst. Onder wie zijn zusje Mirai, die in Kun’s fantasiewereld inmiddels een tiener is en hem mee op sleeptouw neemt op een reis vol magie. Mamoru Hosoda is een grote naam in de wereld van de Japanse animatie, en waagde zich al eerder aan een magische tijdreis in The Girl Who Leapt Through Time (2006). Mirai ging in première op het Filmfestival van Cannes, en werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Animatiefilm.

 

Let op!

Entreeprijs: € 9,75 (film + cursus mangatekenen + inleiding) (Filmfans € 7,75)

Wanneer: donderdag 23 mei

Hoelaat: de cursus mangatekenen start om 19.30u, de film met inleiding start om 20.30u

Voorwaarden: de cursus mangatekenen is alleen toegankelijk voor mensen met een kaartje voor de film Mirai op donderdag 23 mei

Modal Title

Any content could go in here.

×