filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

De Rijksbouwmeester - de kracht van de verbeelding i.s.m. Babel

  • 61 min
  • Special

Donderdag 2 september opent Babel Zaans architectuurplatform het najaarsprogramma in Filmtheater de Fabriek met de vertoning van de documentaire De Rijksbouwmeester - de kracht van de verbeelding. 

Filmmaker André de Laat heeft Floris Alkemade drie jaar gevolgd tijdens zijn werk als Rijksbouwmeester. In zijn zesjarige periode als Rijksbouwmeester stelde Alkemade de sociale agenda rond architectuur en de stad centraal. "We lopen vast als we op deze manier doorgaan. Het land vervuilt. De bodems raken uitgeput. Het klimaat verandert. Het roer moet om."

De documentaire toont hoe Alkemade positie kiest bij de perikelen over de verbouwing van het Binnenhof en bij de bouw van het Namenmonument in Amsterdam. We volgen hem op de zolders, in de kelders en bouwputten van de rijksgebouwen waar hij verantwoordelijk voor was. En Alkemade neemt ons mee naar de zolder van zijn eigen woning, waar de kracht van de verbeelding alle ruimte krijgt. Zo ontstaat een persoonlijk portret en een inspirerend filmmozaïek van ideeën, argumenten, meningen en ontwerpen.

Na afloop van de film is er in Café Fabriek gelegenheid om na te praten tijdens een borrel.

Modal Title

Any content could go in here.

×