filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

KunstFilmFabriek: Christo: Walking on Water

  • documentaire
  • 105 min
  • Special

Kunstfilms in De Fabriek met films over beeldende kunst, literatuur en muziek. Laat u deze keer inpakken door de kunstenaar Christo! Inleiding bij deze film komt van Jip Hinten; junior conservator bij het Kröller-Müller Museum en tevens curator bij Expositieruimte 38CC in Delft.

Christo: Walking on Water is een energieke en liefdevolle documentaire over de knotsgekke realisering van The Floating Piers, het gigantische kunstwerk van superster kunstenaar Christo waar hij en zijn inmiddels overleden vrouw en partner Jeanne-Claude jarenlang over hadden gedroomd.

Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude, besluit de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat zij samen jaren eerder al voor ogen hadden: The Floating Piers. Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie. In het proces om het gigantische meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld: ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur – gefilmd met adembenemende opnames vanuit de lucht en fly-on-the-wall camera’s. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid. De energieke en liefdevolle documentaire Christo: Walking on Water is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde.

Modal Title

Any content could go in here.

×