filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Zaanpride: Lola vers la mer

  • drama
  • 87 min
  • Special

In het kader van de Zaanpride vertonen we op woensdag 8 juni eenmalig Lola vers la mer, in samenwerking met TranScreen en De Zaanse Regenboog! Na de film volgt een nagesprek tussen Femke Hurkmans van TranScreen en Caro Ilias, een non-binaire theatermaker, kunstenaar en docent.

Wanneer Lola – een 18-jarige transgender vrouw – eindelijk kan geopereerd worden, sterft haar moeder, die haar financieel zou ondersteunen. Om haar laatste wens te respecteren, reizen Lola en haar vader samen naar de Belgische kust, al hebben ze elkaar al twee jaar niet gezien en staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Hun reis samen draait echter anders uit dan verwacht…

Caro Ilias (1994) is een non-binaire theatermaker, kunstenaar en docent die gespreksstarters ontwerpt aan de hand van film, theater en educatie. Voor hen is verhalen vertellen een middel om te bevragen welke aannames we hebben rondom identiteit en sociale normen, met name rondom gender. Zo maakt Caro Ilias theater met LHBTQIA+ jongeren en maakte die installaties en voorstellingen over gender voor de pride in o.a. Noord-Ierland en in Nepal. 

In samenwerking met De Zaanse Regenboog kunnen jongeren t/m 25 jaar gratis naar de film! Een ticket kan gereserveerd worden via een mail aan info@de-fabriek.nl of op de dag zelf de kassa.

Modal Title

Any content could go in here.

×