filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Film op de Sluis: Summer Of Soul

  • documentaire
  • 117 min
  • Special

Na een jarenlange renovatie zetten we op donderdagavond 22 september de Wilhelminasluis in het (nazomer)zonnetje met een gratis openluchtvertoning van de muziekfilm Summer of Soul! Vanaf 19.00 uur kan een mooi plekje uitgezocht worden op de Westkade, onder genot van een drankje en muziek. Om 20.00 uur start de hoofdfilm.  

Deze voorstelling is geheel gratis en hier dienen geen tickets voor gereserveerd te worden. In verband met de Kermis op de Burcht is deze voorstelling verplaatst van 9 naar 22 september.

Muzikant Ahmir “Questlove” Thompson maakt zijn debuut als filmmaker met een krachtige en meeslepende documentaire: Summer of Soul. De documentaire is een muziekfilm, maar toont ook historische beelden, gemaakt rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde. Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd het Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris Park (nu Marcus Garvey Park). Na die zomer zijn de beelden nooit meer gezien of vertoond – tot nu. Summer of Soul belicht het belang van geschiedenis voor ons spirituele welzijn en is een bewijs voor de helende kracht van muziek in tijden van onrust, zowel in het heden als in het verleden. De film bevat nooit eeder vertoonde concertoptredens van onder anderen B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder.

Special
Plus que jamais

Modal Title

Any content could go in here.

×