filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Nederlands Film Festival in De Fabriek

24 augustus 2023

Ook dit jaar komt het Nederlands Film Festival weer naar De Fabriek. Zo ziet u voor het vierde jaar op rij twee mooie premières ook gewoon bij u in de buurt, buiten festivalstad Utrecht. U kunt zowel naar de openingsfilm van het festival, het nu al bekroonde Sweet Dreams, en naar de slotfilm Zomervacht. Beide films zijn te zien in voorpremière voor de landelijke release.  

Sweet Dreams - Openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2023 - is te zien op vrijdag 22 september 19.00, gelijktijdig met de opening in festivalstad Utrecht, en wordt voorafgegaan door een inleiding van de Zaanse filmjournalist Alexander Zwart. Kaarten zijn al te koop.

Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme. Won al twee prijzen op het prestigieuze film festival van Locarno, onder meer voor Renée Soutendijks acteerprestatie!

Zomervacht - Slotfilm van het Nederlands Film Festival 2023 - is te zien op woensdag 27 september 20.10. Kaarten zijn al te koop.

Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft?

 
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×