filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Internationale Vrouwendag in De Fabriek

1 maart 2024

Internationale Vrouwendag vieren we dit jaar niet alleen op 8 maart, maar met drie speciale voorstellingen verspreid over de maand maart!

Babel Cinema: De Wereld van Carlijn - donderdag 7 maart 20.00 uur
Op donderdag 7 maart hebben we een speciale extra editie van Babel Cinema met een eenmalige vertoning van De Wereld van Carlijn in aanwezigheid van regisseur Ariane Greep. De veelbelovende Nederlandse cartograaf Carlijn Kingma laat zich volgen bij de creatie van haar indrukwekkende kunstwerk ‘Het Waterwerk van ons Geld’, waar ze laat zien hoe onrechtvaardig ons financiële systeem in elkaar zit. Na de film gaat Wendy van Wilgenburg van Babel Zaans Architectuurplatform in gesprek met filmmaker Ariane Greep. 

Voorpremière C'è ancora domani - vrijdag 8 maart 19.00 uur
Op vrijdag 8 maart vertonen we in de avond een voorpremière van de Italiaanse filmhit C'è ancora domani, een stijlvol en krachtige komedie over een huisvrouw in het Rome van 1946, die de eerste stappen zet om zich te onttrekken aan de tirannie van haar man.

KunstFilmFabriek: Alreadymade - donderdag 21 maart 20.00 uur
Iets later in de maand, op donderdag 21 maart, vertonen we eenmalig de kunstfilm Alreadymade, in samenwerking met ArtZaanstad. De documentaire wordt ingeleid door kunstenaar, met werk in de collectie van ArtZaanstad, en kunstcriticus Mattijs Wolthaus. Na de film gaat hij in gesprek met regisseur Barbara Visser.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×