filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

A Tale of Three Sisters

  • drama
  • 108 min

Naast de reguliere vertoningen is deze film op zaterdag 23 november 19.15 te zien tijdens een Turkse avond, samen met Aus dem Nichts, een Turks buffet van Nur Culinair en een optreden van het Mehmet Polat Trio in Café Fabriek. Tickets zijn te koop via het Zaans film festival.

De zusjes Reyhan, Nurhan en Havva keren terug naar het afgelegen bergdorp in Anatolië waar ze met hun vader opgroeiden. Alle drie werden ze in de stad opgenomen in een rijk gezin als pleegdochter en hulp in de huishouding (besleme). De oudste dochter Reyhan moest het gezin verlaten nadat ze zwanger was geworden. Weer thuis werd ze door haar vader, Şevket uitgehuwelijkt aan de niet al te snuggere herder Veysel. Ook de twee jongere zussen worden weer naar huis gestuurd; de rebelse Nurhan omdat ze ruzie maakte met de moeder van haar 'pleeggezin', en de jongste van de drie, Havva, na een sterfgeval. Şevket is te arm om zijn dochters te onderhouden en zoekt naar mogelijkheden om zijn dochters weer onder te brengen. Maar ook de zussen kunnen niet wachten om het dorp weer te verlaten.

Tickets voor deze film op de speciale Turkse avond (zaterdag 23 november 19.15) zijn te koop via het Zaans film festival.

Tijden & tickets

Woensdag 27 november
Zondag 1 december

Modal Title

Any content could go in here.

×