filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Zaans Anatolië Filmfestival

6 november 2023

In samenwerking met Stichting DIDF Zaanstad vertoont filmtheater De Fabriek het eerste Zaans Anatolië Filmfestival. Vier films met verhalen die zich afspelen op het Anatolisch schiereiland waarin verschillende groepen en culturen samenkomen. De films draaien op zaterdag 18 en zondag 19 november, drie van de vier films zijn tevens met nagesprek.

Kijk hieronder voor het hele festivalprogramma van het weekend:

Zaterdag 18 november, 15:40 uur: Aden met nagesprek

Aras en Marba zijn gevlucht voor de oorlog. Ze beginnen aan een reis met de droom van een nieuw leven zonder honger en ellende.

Aden is Turks gesproken en Engels ondertiteld. Na de film vindt er in de zaal een uitgebreid nagesprek plaats met de speciaal naar Zaandam afgereisde regisseur Baris Atay. Dit gesprek zal vertaald worden naar het Nederlands.

 

Zaterdag 18 november, 19.30 uur: Beraber, mogelijk met nagesprek

Al freerunnend ontdekt de 14-jarige Zeki uit Rotterdam de nieuwe stad waar zijn vader is heen verhuisd, Istanbul.

Beraber is Turks en Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld. Regisseur Mete Gümürhan probeert aanwezig te zijn voor een nagesprek.

 

Zondag 19 november, 14.00 uur: Bir Kar Tanesinin Ömrü met nagesprek

Een jong meisje uit Trabzon, die plotseling wordt verlaten terwijl ze een gelukkige liefde beleeft, gaat op weg om haar minnaar uit Hakkari te ontmoeten.

Bir Kar Tanesinin Ömrü (De levensduur van een sneeuwvlok) is Turks gesproken en Engels ondertiteld. Na de film vindt in de zaal een uitgebreid nagesprek van 45 minuten plaats met de speciaal naar Zaandam afgereisde regisseur Kazim Öz. Dit gesprek zal vertaald worden naar het Nederlands.

 

Zondag 19 november, 19.30 uur: Voorpremière: About Dry Grasses

Kunstleraar Samet werkt op een afgelegen plek in Anatolië in afwachting van overplaatsing naar Istanbul. Na een aantal onverwachte gebeurtenissen die hij zelf nauwelijks kan bevatten, verliest hij alle hoop om te ontsnappen aan zijn grimmige leven.

Deze voorpremière van de nieuwe film van gerenommeerde Gouden Palm winnende regisseur Nuri Bilge Ceylan is Turks gesproken en Nederlands ondertiteld.

 

Losse tickets € 10,00

Festival tickets € 30,00

Cineville gratis
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×