filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Educatieprogramma

  • Home
  • Educatieprogramma

Educatieprogramma

Scholen
Kinderdagverblijven, lagere en middelbare scholen alsook het beroepsonderwijs vinden regelmatig hun weg naar De Fabriek. In overleg stellen wij een passend filmprogramma samen dat tijdens of na schooltijd plaatsvindt in het filmtheater. Informeert u vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten via info@de-fabriek.nl of belt u met het kantoor: 075-6311993.

Eindfilm, musical, afscheid groep 8

Heeft groep 8 hard gewerkt aan een eindfilm van Hollywood in de Klas of is de musical verfilmd? Dan is de bioscoop of filmtheater de beste plek om deze film te bekijken. Maak het afscheid groep 8 onvergetelijk met een vertoning in ons filmtheater/bioscoop. Voor meer info: www.hollywoodindeklas.nl

Educatieprogramma basisonderwijs
Als Zaans filmhuis willen wij ook voor de basisschoolleerlingen graag iets extra’s bieden. Voor slechts een kleine bijdrage vertelt een filmexpert iets over de film. Dat kan vanuit elk standpunt, bijvoorbeeld over het verhaal, het thema of de personages in de film. Ook kunnen we kijken of het thema overeenkomt met een thema dat op school actueel is. 
We sluiten af met de vertoning van één van de films, die uiteraard ook voor volwassenen zeer de moeite waard is.

Educatieprogramma voortgezet onderwijs

Filmtheater De Fabriek brengt graag verdieping bij de films die aan leerlingen van het voortgezet onderwijs worden aangeboden. Voor slechts een kleine bijdrage leidt een filmexpert de film in en/of zal deze de film nabespreken met de klas. 

Filmtheater De Fabriek is daarnaast op zoek naar actieve jongeren! We willen graag een duurzame samenwerking aangaan met scholen uit het voortgezet onderwijs in de Zaanstreek om meer jongeren te betrekken bij de wereld van de film en alles wat daarbij komt kijken. Welke films willen jongeren zelf zien? Wat zeg je ter verdieping als je een film inleidt? Hoe organiseer je een filmfestival? Hoe verzorg je de pr? Filmtheater De Fabriek wil graag samen met jongeren periodiek films aanbieden die hen aanspreken, graag wisselen we hierover met u van gedachten.

Boekverfilmingen in De Fabriek

Het aantal Nederlandse boekverfilmingen is groter dan ooit tevoren. Literaire successen en grootse meesterwerken van eigen bodem lenen zich met uitstek voor adaptatie naar het grote doek. Het medium film is wellicht aantrekkelijker en toegankelijker voor jongeren dan het geschreven woord, maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Integendeel, wij denken dat de boekverfilming het lezen kan ondersteunen en stimuleren.

Daarom bieden wij speciaal aan alle middelbare scholen in en om de Zaanstreek op maat gesneden boekverfilmingsprogramma’s aan. U kiest een verfilmd boek dat op dat moment op school besproken of behandeld wordt en wij zorgen ervoor dat de verfilming daarvan bij ons draait, met voorafgaand een interactieve inleiding van een bevlogen filmprofessional.
 
Voor slechts € 125,- per inleiding, exclusief de vertoningskosten uiteraard, kunt u met uw klas bij ons terecht. Vrijwel alles is mogelijk, in overleg.

Modal Title

Any content could go in here.

×